Uitstel Reglement Hybride Waarderen

28 juni 2024
Nieuws

De afgelopen jaren is de kwaliteit van taxaties sterk verbeterd. Dit uit zich onder meer in een toename van het maatschappelijk vertrouwen in ons vak. Daar kunnen we met elkaar trots op zijn. En dat willen we vasthouden.

De dynamische markt waarin we ons bewegen vraagt om alert te blijven. NRVT is daarom voorstander van een moderne regelgeving waarin ruimte is voor hybride waarderen. Om die ontwikkeling vorm te geven, zijn we een proces gestart om de bestaande regelgeving aan te laten sluiten bij de praktijk. Regelgeving waarin de maatschappelijke rol van de Register-Taxateur in evenwicht is met heldere verantwoordelijkheden en taken.

Er is met de diverse betrokkenen hard gewerkt om tot aangepaste regelgeving voor hybride waardering te komen per juli 2024. In de allerlaatste fase hebben we opnieuw moeten constateren dat er op onderdelen nog laatste onduidelijkheden en onzekerheden zijn. Het bestuur heeft er daarom voor gekozen om hierover opnieuw in gesprek te gaan. Zodra we een gezamenlijke oplossing hebben, zullen wij u daarover direct informeren.

Zoals we ook al eerder hebben aangegeven staat de rol van de Register-Taxateur daarbij niet ter discussie. De eisen die in een nieuwe regeling zullen worden gesteld aan de referentie-analyse en de vastlegging van de werkzaamheden in het dossier, zijn dezelfde als die nu gelden bij de Bureauwaardering.


Terug naar overzicht